Förra veckan (igen)

Måndag: Jag hade track, och körde jav fullt ut (med alla steg, kast, springa i början osv). Det var kul. 
Jag hade ont i halsen, så när jag kom hem så hade Patti gjort honey lemon tea åt mig. Jättegott. Efter det så var jag hemma i en timme fram till klockan 6, då jag hade tournament fram till klockan 8. Innan jag åkte dit så skypade jag med Sussie och Samia, mina bästa vänner i Sverige. Dock hann vi bara skypa i ca 5 minuter eftersom att det inte funkade först. När jag kom till skolan så frågade jag Mike (han som håller i det hela) om jag fick fortsätta skypa ett tag. Han sa ja, så jag skypade lite till.
 
Inte ens hälften av alla som skulle vara där var där, så klockan 7:30 så fick jag skjuts av Sav och Indigo.
 
En annan sak: Mr BHS är en tävling som hålls i BHS. De utser en kille i the senior class som blir Mr BHS. Återigen en väldigt amerikansk sak.
 
De gör korta filmklipp (överdrivna med flit) som ska få en att rösta på just dem.
 
https://www.facebook.com/events/966665033346167/
 
Känns lite lagom skumt att inkludera denna bild menmen, what to do... Allt för er, kära läsare!
Från vänster: Cam, Greg, Master, Connor, Clayton, och Rodney.
 
Tisdag och onsdag var jag hemma från skolan eftersom att jag hade halsont som tog kål på mig och huvudvärk. Vi gick till doktorn för att kolla upp så att jag inte hade strep. Det hade jag inte.
 
tordagen så var jag i skolan två timmar, varav en spenderades sovandes hos the nurse, så jag messade Patti och hon hämtade mig. En rolig sak var att Beccas pojkvän som bor i Barcelona var på besök, så han hälsade på i skolan.
 
Fredag: Jag mådde mycket bättre. Jag hade vikarie i MAH och Pre-Calc, så vi satt i cafeterian under de lektionerna. Dock såg jag Indigo i the Art Corridor, så jag satte mig med henne. Hon jobbade på ett projekt för the Senior Art Show. Där visar man upp allt som man har gjort under sina 4 år på BHS. Man får måla ett plank att ha som bakgrund, så det var det som hon jobbade med. Så jag satt där och pratade med henne. 
 
Under x-block så var det en man där som höll ett föredrag om Freedom Rides, protester i mitten av 1900-talet där folk åkte buss över statsgränserna i södern för att protestera mot att det var segragerade bussar och väntrum. Han var en freedom rider, och satt i fängelse pga detta. Han pratade också om racism nuförtiden. Jag tycker att frågor som rör racism, feminism etc är extremt viktiga, och att att prata om dessa frågor är fundamentalt eftersom att det lär folk om dessa ämnen, och får folk att faktiskt förstå att världen inte är jämställd än.
 
På track så kastade jag diskus för första gången. 
 
När jag kom hem så duschade jag, och kollade på Interstellar med familjen. Vi gjorde popcorn (mums). Klockan tio hämtade Sav mig. Vi åkte och hämtade upp Indigo vid deras hus i Billerica, och åkte till AMC Burlingotn för att kolla på Insurgent. Den började 10:25. Jag har velat se den filmen jättelänge, eftersom att jag älskar den bokserien. Filmen var bra, men annorlunda från boken.
 
Filmen slutade 12:40am. Vi åkte hem till dem, pratade, hade en liten "walk down memory lane" genom att kolla på Spy Kids. Jag sov i Savs rum. En av deras katter älskar mig. På morgonen så la han sig på min överkropp och spann. Pinneys katt gillade inte mig, så det var kul att iallafall en amerikansk katt gillar mig haha... 
 
 På morgonen så blev jag hämtad 10:30 av Patti och Colleen. Vi skulle gå på pole capping i Bedford. 
 
Pole capping= vad de gjorde förr i tiden när de hade en nyhet. De satte en röd hatt på en påle för att visa att något hade hänt. När man ser den röda hatten så går man till ett träd där notisen är uppspikad. History 101. 
 
 
De gjorde en historical reenactment.
 
Många hade på sig militäruniformer i samma stil som från the Revolutionary War. De flesta var Minute Men, men det fanns också Red Coats, som blev utbuade när de (som en del av skådespelet) arresterade han som klättrade upp på pålen och satte mössan högst uppe.  Några gick väldigt all-in och skrek "go back to England" "down with monarchy" osv. Väldigt patriotiskt, men intressant, eftersom att inget liknande finns i Sverige.
 
 
 
 
 
Efter så hade de en parad.
 
 
Det var jättefint väder, runt 15 grader C.
 
Jag tog en 15 minuters promenad till Starbucks, där jag skulle träffa min gudmor Eva som var på besök från San Diego. 
 
 
 Jag skickade denna bild till mamma och pappa, och de blev överraskade. Eva ringde min mamma lite snabbt, och jag pratade med henne i nån minut. 
 
Jag drack en White Chocolate Mocha. 
 
Vi pratade om när jag och min familj ska till Kalifornien i slutet av mitt år. Vi kommer att hälsa på dem i San Diego bland annat.
 
Jag tror inte att jag har skrivit om det, så här kommer en förklaring. 
 
Den 12:e juni så kommer min familj till Bedford. Vi åker till San Diego, Kalifornien den 15:e. Vi kommer vara där fram tills runt den 20:e, då vi bilar upp till LA, vi är där några dagar, bilar upp till Santa Barbara, där vi ska hälsa på några andra kompisar. Efter det så bilar vi upp till San Fransisco. Efter att vi har varit där i några dagar, så ska vi flyga till NYC. Detta kommer att vara i slutet av juni. I NYC kommer jag att träffa Sussie och Samia. Vi kommer förmodligen att åka tillbaka till Sverige den 5:e juli, så vi kommer att fira 4th of July i USA.
 
 Efter Starbucks så sa jag hejdå till Eva, och gick en snabbis till Melindas bank för att säga hej och hämta upp min månadspeng från Rotary (200 dollar). 
 
Efter det så blev jag skjutsad till Lexington av Patti för att kolla på the Battle of Lexington historical reenactment med Pinneys. 
 
Det var i en park mitt i Lexington.
 
Varje detalj (var/när folk stupade tex) var så som det enligt dokument var för 300 år sedan.
 
 
Det var jättefint väder somsagt, solen sken och det var jättehärligt att sitta i gräset.
 
 
 
 
 
 
Efter det så fick jag skjuts hem till Dunleas. Det blev en väldigt historisk dag för mig.
 
Söndag: Jag deltog i the Multicultural Festival.
 
Kevin Sullivan från Rotaryklubben hämtade mig klockan 11. Vi åkte till BHS där festivalen hölls.
 
Jag var vid the Swedish/Rotary table i 6 timmar. Jag hade gjort ett bildspel med bilder på Sverige, tagit med diverse svenska saker och hjälpt till att göra fliers mm. 
 
 
 
Pinneys hittade folk som hade svenska saker. Dalahästar, böcker mm.
 
Pinneys gjorde hjälpte till. Eftersom att Christine är väldigt aktiv inom Rotary så användes bordet för att promota Rotary och utbytesprogrammet. 
 
Jag var med i flaggparaden som hölls i the gym. 
 
 
 
Till lunch åt jag Nutella Crepes.
 
Jaime, som åkte iväg med Rotary till Japan för fyra år sedan var där och hjälpte till. 
 
Klockan två var Pinneys tvugna att åka, så jag var där med Kevin Sullivan. Vid tre-tiden så kom Jonathan och Becca Inz och hjälpte till. Det var jättekul att prata med dem, eftersom att jag inte har träffat dem på länge. Becca ser jag i skolan, men vi har inte hunnit prata ordentligt.
 
Savannah och Indigo och deras mamma var där. De är Native American, så de uppträdde. först så sjöng de och spelade trummor i en Rain Dance. Efter det så dansade Savannah och Indigo två olika Native American dance styles. Jättecoolt.
 
Klockan 5 så fick jag skjuts hem av Inzes. Jag kommer att skriva upp dessa timmar som community service i skolan, eftersom att varje senior måste göra minst 18 timmar community service för att få vara med på graduation. Så jag är nu klar med alla mina timmar. 
 
En annan sak: jag kom med på the honor roll för quarter 1, 2 och 3.
 
Martin Pajus
2015-04-15 @ 06:09:27

Honor roll?

Svar: Att mitt snittsbetyg om man räknar ihop betygen i alla ämnen är 90% eller högre (alltså ett A).
Evelina
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0