Weekend with Dunleas

Jag har inte skrivit på två veckor. Anledningen: jag har haft fullt up, vilket jag antar är något positivt.
 
Lite snabba uppdateringar: jag har bytt värdfamilj nu, och jag har det bra. 
 
Jag kommer att dela upp de senaste veckorna i några mindre inlägg, annars så kommer det att bli ett hur långt inlägg som helst.
 
På fredagen förr-förra veckan i skolan så hade vi en rättegång under MAH. Det var en rättegång där President Truman var misstänkt för War Crimes. Alla hade en roll. Jag avr vittnen Leo Szilard, som hade hjälp till att skapa atombomben, och sedan gjort en petition där han skrev att de inte borde anvönda atombomben mot Japan, och skickat listan till presidenten.
 
Efter skolan så hade jag track! Jag körde diskus, vilket gick bra. 
 
Efter träningen så blev jag och Colleen Dunlea (värdsyster i tredje värdfamiljen) hämtade av Patti (vmamma i tredje familjen), eftersom att jag skulle spendera helgen hos dem för att lära känna dem lite innan jag flyttar.
 
Eftersom att jag skulle sova där två nätter så behövde jag ofc lite kläder osv, så jag och Tom hade sedan innan bestämt att han skulle ta med min väska till sitt jobb, för att sedan släppa av min väska hos the Dunleas när han kom hem från jobbet, så att jag inte skulle behöva ta med väskan till skolan. 
 
När vi kom hem till the Dunleas så duschade jag en snabbis, och sedan så åkte jag, Colleen och Patti till kyrkan för att de hade beställt mat från deras fundraiser. De serverade fisk med mos och bönor. Vi åt i bilen påväg hem till Theresa. Theresa, Colleen och jag skulle åka till the base gate för att gå på Night Hoops (en basketturnering) med Caitlen, som bor på basen. För att komma in dit så måste man ha ett visitor pass/åka i samma bil som någon som bor på basen och är 18 år. Caitlen är inte 18 år, och vi hade två bilar, men bara en vuxen som bor på basen, så vi behövde åka till the visitor center för att få ett visitor pass. Det var nära att jag inte fick komma in på basen, för jag hade bara mitt ID-kort, och inte mitt pass. Men som tur var så fick jag komma in ändå. De tog fingeravtryck, bild att ha i sitt register och vi fick svara på frågor.
 
Från vänster: Colleen, jag och Theresa.
 
Efter det så åkte vi till the Commissary, en mataffär, där vi köpte snacks och dricka. Jag köpte en Arizona Ice Tea. 
 
Efter det så åkte vi till the Youth Center, där Nigh Hoops hölls. De bjöd på pizza där. Vi spelade lite volleyball utan när innan turneringen startade. Vi spelade inte, utan vi tittade bara på och hängde i andra rum än the gym. Jag träffade många nya människor och fick nya vänner. 
 
 
En intressant sak är att några militärmänniskor kom och hade en föreläsning/svarade på frågor om livet som militär. De had emed sig en pensionerad attack-och bomhund som heter Selma. Så jag lärde mig en massa saker om den amerikanska armén. Tänk vad mycket jag lär mig som jag aldrig skulle ha lärt mig om jag inte åkte iväg på ett utbytesår. En intressant fakta som jag lärde mig är att i ubåtar så använder de pudlar istället för shäfrar, eftersom att de är midre. 
 
 
 
En annan sak är att militärerna är väldigt stolta över sina vapen, vilket för en svensk som aldrig är i närheten av vapen i vanliga fall tyckte var väldigt annorlunda. Så jag råkade på en liten kulturchock där. 
 
Klockan halv 11 skjutsade Theresa hem mig och Colleen.
 
På lördagsmorgonen klockan 9:30 så åkte vi till AMC Burlington (bion) för att kolla på Cinderella. Mark (värdbror som är en sophomore i college) och hans flickvän var på besök eftersom att dem hade spring break. Så hans flickvän, Colleen, Patti och jag kollade på Cinderella. Filmen var jättebra, och klänningarna var helt fantastiska. 
 
Vi var hemma igen klockan 12, och 12.20 så hämtade min kontaktperson Melinda mig för att vi skulle åka till the Natick Mall (en halvtimma bort). Det köpcentret är enormt och sägs vara det bästa i Massachusetts. 
 
Väl där träffade vi Melindas systerson Aaron och hans flickvän Samantha. 
 
Här är vad jag köpte:
 
 
 
 
 
En blå klänning från Aeropostale
 
Fyra olika linnen
 
 
Pyjamasshorts
 
Jag köpte också ett hårband och en Supernaturalvattenflaska (Supernatural=min favorit-tv-show)
 
Efter shoppingen så åkte vi hem till Melinda för att hämta hennes man och son, för att sedan åka till burlington Mall för att äta på Bobby's Burger Palace. De har fantastiska burgare där. Jag beställde Bobby's Blue, en hamburgare med blue cheese, bacon, ost och grönt. Pommesen var fantastiska dem med.
 
Efter det så åkte vi till Trader Joe's, en mataffär som har fantastisk mat. Melinda köpte mint cookie ice cream, peanut butter cups (min favorit), jelly beans och pretzels åt mig! 
 
Efter det (runt klockan 7) så åkte jag hem till Dunleas och var där resten av kvällen. 
 
Jag och Patti diskuterade vad jag ville göra mina sista tre månader här. Jag sa bland annat att jag ville åka runt i området och ta bilder, så att jag kan titta tillbaka på bildern anär jag är hemma igen och komma ihåg hur allt såg ut. Så vi bestämde oss för att göra det nästa dag.
 
Jag var helt slut så jag tog det lugnt och somnade tidigt.
 
På söndagen så åkte jag och Patti till kyrkan. De är katoliker och religösa, och jag som inte är religös alls gick ändå för att ta del av deras vardagliga liv. Dessutom så lockade Patti med att de serverar jättegod frukost där. 
 
God frukost var det minsann. De hade bagels, donuts, munchkins, frukt, bakverk, kaffe och bröd. 
 
Efter det så åkte vi på ett litet äventyr. Vi åkte runt i grannskapet och tog bilder. Först åkte vi til Concord. Första stoppet var the Old Manse House. Dana som går i min skola jobbar som guide där, så vi fick en gratis rundtur.
 
 
Intressant fakta: huset ligger precis vi the Old North Bridge, stället där the Red Coats (britterna) och Minute Men (britter som flyttat till USA) slogs i det första slaget i the American War of Independence. Så jag bor i ett väldigt historiskt samhälle. Ett av rummen har utsikt över bron, så kvinnan som bodde i huset under den tiden såg när de slogs samman, så enligt legenden så svimmade hon när hon såg the Red Coats. 
 
Old North Bridge, Concord
 
 
Borta vid huset på kullen så tog jag mina Senior Photos.
 
 
Emerson House.
 
Vi tog bilder runt om i Concord, åkte till Walden Pond och tog bilder där, där jag tog lite bilder på registeringsskyltar fårn olika stater, åkte till Lexington och åkte tillbaka till Bedford. Vi åkte även till Stop & Shop parkeringen där jag tog fler bidler på registreringsskyltar. Som jag har skrivit förut så vill jag ha bilder på registreringsskyltar från alla 50 stater. Vi åkte också förbi Wilmington, där Jennifer Lawrence och Bradley Cooper spelar in en film.
 
Walden Pond
 
Ett litet skjul där författaren Henry David Thoreau skrev några av sina böcker.
 
Staty som föreställer Henry David Thoreau
 
 
 
Orchard House
 
Concord
 
 
Lexington
 
 
 
 
 
Efter det så fick jag skjuts hem till Pinneys, där jag skrev en Latinuppsats (på engelska). 
 
Jag är med i Tournament of Plays, en tävling där alla classes tävlar mot varandra med varsin pjäs. 
Marianne Ahlberg
2015-04-02 @ 18:47:21
URL: http://mahlberg.blogg.se/

Vad du får vara med om! ! Ser fram emot att få se dina bilder. Kram
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0