Oscarsgalan och veckan än så länge

I söndags så sändes Oscarsgalan på TV. Det började halv 9. Jag och Emily åkte hem till Connor G för att kolla på den. Dock växlade vi mellan Oscarsgalan och Transformers. Det var min första gång som jag kollat Oscarsgalan live, eftersom att tidsskillnaderna mellan Sverige och USA gör det hela lite knepigt. 
 
På måndagen hade alla hockeykillarna blekt håret kycklinggult för att fira att de gått vidare till states. Att skollagen färgar håret när de tar sig till states är en tradition. Basketkillarna hade också gått vidare, men "var för coola" för att färga håret, eftersom att de vill låtsas som om det är no biggie att de går vidare. High school drama på hög nivå. 
 
Vi hade en music run through på musikalrepetitionen, vilket betyder att vi sjöng alla låtar i hela musikalen.
 
Shrekpostern! Om någon vill komma så är det bara att höra av er ;)
 
Jag fick ett födelsedagspaket av Tant Kaye. tack så mycket! Paketet hade blivit försenat pga snökaos.
 
I tisdags fick jag tillbaka två av mina Forensics quizes. Jag fick 100% på båda. Jag fick också tillbaka mitt Latin quiz, som jag fick 162/165 på. Förvånansvärt bra med tanke på att jag inte visste att vi hade det quizet. 
 
Jag hade musikal repetition, där vi gick igenom bugningarna och encore-numret: I'm A Believer. 
 
Vid 7-tiden åkte jag, Christine och Katie till H Mart, en stor asiatisk mataffär i Burlington. 
 
Där har de (obviously) mat från olika asiatiska länder. De hade också asiatiska färska frukter och grönsaker.
 
 
Jag hittade Aloe Vera-drycken (eller något liknande iallafall). Jag köper liknande i Sverige ibland!
 
De hade levande ålar vid fiskdisken.
 
 
 
När jag såg Agar-Agar så var min fösta tanke "Var det inte agar-agar som vi labbade med på Evelins kemilektioner?? Ska man verkligen äta detta?"
 
Jag hittade ett par Luigitofflor. Jag var ju Luigi på Halloween, så jag tyckte att det var lite kul.
 
Efter det så åkte vi till Market Basket, en gammal hederlig amerikansk mataffär. Dock hittade jag torskleverolja där, vilket är vidrigt.
 
 
De hade vinäger i "vatten"flaskor... jag undrar hur många stackare som av misstag druckit vinäger istället för vatten.
 
Bacon Duck Tape, mer amerikanskt blir det nog inte.
 
Idag (onsdag) så är det två veckor kvar till öppningsdagen för Shrek.
Jag har haft låten "Pocket Full Of Sunshine" på hjärnan hela dagen, och under Directed Study så fick jag Savannah och Roy att sjunga den med mig haha.
 
Efter skolan hängde jag i musikrummet med Hailey, Miichelle, Mykia, Theresa, Holly, Mike, Brad, Chris, Abby och Jamie. Vi åkte till Dunkin Donuts, där jag köpte en Medium Iced Caramel Coffee och Reese's Peanutbutter Cups. Vi åkte tillbaka till skolan. Vi hjälpte the Stage Crew att bära plankor och verktyg till källaren. Källaren var lite shady, ett stort utrymme med en massa bråten och mörka hörn. 
 
Vi hade en full run through av hela musikalen. Det var jättekul! Vi hade all scenrekvisita (inte kostymer, men slott, dockor och draken tex.). 
 
När jag kom hem så hade jag fått ett paket med posten. Jag hade beställt en Patriots Jersey och en Superbowl pin att sätta på Rotaryblazern. Jag köpte detta för födelsedagspengarna som jag fick av min moster och kusin. De ville att jag skulle köpa någon minnessak som jag hade velat ha länge. Så detta passade perfekt! Tack så mycket Gertrud och Gustav!
 
 
 
 
 
 
 
 

Tre dagar med Laureline

I torsdags vid femtiden kom Laureline, min utbytesstudentvän från Frankrike hem till mig. Hon skulle stanna torsdag-lördag.
 
Vi pt middag, och efter middagen så pratade vi i timmar. Vi kollade också igenom min turistbok om Boston som jag fått innan jag åkte till USA i jakt på idéer om vad vi skulle göra dagen därpå. Klockan 9 fick vi skjuts av Tom till Burlington, för att se Jupitter Ascending på bio. Innan det åkte vi till Barnes & Noble för att köpa Starbucks. Vi båda beställde White Chocolate Mochas. Tom väntade i bilen på oss, och skjutsade oss sedan till bion.
 
Bion började officiellt klockan 10 (egentligen 10:10 med reklam). Innan satt vi i salongen och pratade (igen) och tog bilder.
 
 
Jag tyckte att filmen var jättebra! Channing Tatum var med i den ;)
 
Filmen slutade 12:20, och vi fick skjuts hem av Tom. 
 
 
På fredagsmorgonen vaknade vi 9.
 
Jackie gjorde amerikanska pannkakor, och jag fick se en sån här makapär.
 
 
Jag, Laureline, Jackie, Aric (Jackies pojkvän), Katie och Sienna fick skjuts av Christine till Alewife (närmaste tunnelbanestationen, cirka 20 minuter bort). I bilen hade vi allsång, och vi blev väldigt förvånade när "Everytime We Touch" av Cascada började spela på radion. Vi blev ännu mer överaskade när vi upptäckte att vi fortfarande kunde hela texten till låten.
 
Katie, Sienna, Jackie, Laureline, jag och Aric.
 
Jag och Laureline
 
Bild från färden
 
Jag och Laureline åkte till stationen Downtown Crossing, medan resten av gänget hoppade av vid Park Street.
Jag och Laureline ville se China Town. Vi navigerade med hjälp av min turistbok.
 
 
 
Kvällen innan hade det varit Kinesiskt nyår, så det var kvar dekorationer på gatorna.
 
 
Två världar: Stora extremt amerikanska bilar och kinesiska skyltar och butiker.
 
Vi gick in i ett apotek because why not? Allt var på kinesiska.
 
Jag och Laureline åt lunch på ett ställe i China Town.
 
Jag beställde Chicken Fried Rice och en Lychee-smoothie. Laureline beställde en currygryta och en kokossmoothie. Det var utsökt.
 
 
 
 
Vi hittade en liten småläskig gränd. Såklart var vi tvugna att ta kort.
 
Vi gick till Boston Common.
 
Bänkarna var helt begravna under snön
 
Höga snövallar
 
 
 
Vi mötte upp med resten av gänget vid the Forg Pond, där det annordnas skridskoåkning. Vi hyrde skridskor för 10 dollar, och det kostade 5 dollar att komma in till själva skridskoområdet.
 
 
Laureline halkade till när vi tog bilder haha! Vi skrattade åt den bilden hur länge som helst.
 
Det var jättekul att åka skridskor! Dock var passformen inte den bästa, så vi vinglade runt hand i hand. I början gick det väldigt långsamt, men sakta men säkert så gick det bättre!
 
Efter skridskoåkningen gick vi till Dunkin Donuts för att värma oss och ta en fika.
 
De hade ett Snapchat-filter för Boston Common så såklart kände jag mig manad att använda det.
 
 
Jag beställde en Medium Caramel Hot Coffee och en Fudge Donut (med fudge fyllning).
 
 
Vår utsikt: Park Street Church
 
Vi gick till Massachusetts State House.
 
 
 
Efter det åkte vi hem. Då var klockan straxt efter 4. Eftersom att det var snökaos så tyckte vi att det var bäst om vi åkte hem, eftersom att man då aldrig vet när man kommer hem.
 
Christine hämtade oss i Alewife.
 
När vi kom hem körde jag, Katie och Laureline hemmagjord karaoke (youtube videos med text + filma på datorn medans vi dansar och sjunger). 
 
Efter det åkte vi till Tavern In The Square, en restaurang i Burlington. Vi åt kronärtskockdipp och vårrullar till förätt. Jag beställde en Tavern Cobb sallad. 
 
Efter det åkte vi hem och hängde, och kollade på Letters To Juliette och Welcome To Sweden.
 
idag (lördag) vaknade vi 9. Laurelins tåg hem skulle gå 11:58 från Concord (denna gången var det commuter train, inte tunnebana (därav den närmare stationen)). Vi åkte 11:30, och svängde förbi min skola, för att visa henne den!
 
Vi kom fram 11:50. Dock dröjde det till 12:28 innan tåget kom, eftersom att det var stora förseningar på grund av snökaoset. De hade bara röjt ett av spåren, så endast ett tåg i en riktning kunde köra. 
 
 
 
I väntan på tåget gick vi in på ett franskt fik i närheten. Där hade de en massa franska saker. Laurelins reaktion kan bäst beskrivas som min när jag var på IKEA i Staterna. 
 
Oui oui baguette
 
Äntligen kom tåget
 
Vi sa hejdå, och jag och Christine åkte tillbaka till Bedford.
 
Efter det tog jag det lugnt och skrev på bloggen. Jag tog en dusch, och blev sedan hämtad av Melinda för att åka och fira hennes mamma. Noah, hennes son, var också i bilen. Först åkte vi till Harrows för att köpa deras välkända Chicken Pot Pie. Med pajerna i bilen så åkte vi hem till Melindas mamma och pappa. 
 
Jag hade med mig en liten present: en Sverigenyckelring.
 
 
 
Chicken Pot Pie = Kyckling, potatis, morötter och gravy i ett pajskal.
 
Till efterrätt så blev det Soft Angel Cake, som Melindas systerson Aaron hade bakat.
 
Melina berättade också om fluffernut sandwiches, vilket är Fluff (flytande marshallows) och peanutbutter på en smörgås. Jag makade fluffernut minus smörgås, och det var ganska så gott, fast väldigt sött haha.
 
Efter det kollade vi på Alexander And The Terrible, Horrible, Very Bad, No Good Day.
 
Hunden Maggie avgudade mig. Hon var sååå söt och ville hela tiden att jag skulle ge henne uppmärksamhet. När vi kollade filmen så satt hon i mitt knä/på min mage. *hint till pappa att vi borde skaffa hund när jag kommer hem*
 
Efter det fick jag skjuts hem av Melinda.

Loon Mountain

Måndagen - Onsdagen var jag, Becca, Dottie, Ryan, Connor G, Connor Y, Liam, Peter, Emily och Maddie i Loon Mountain, New Hampshire. 
 
På måndagen vid 12-tiden hämtade Liam och Connor Y mig för att åka hem till Dottie. Där var vi i en timme i väntan på Becca, som hade varit och besökt colleges. Det hade varit snöfall kvällen innan så hon var strandad i New York City (stackars henne haha...). Klockan 1 kom hon, och jag, Liam och Connor Y åkte i hennes bil. Dottie och Ryan åkte i Dotties bil. 
 
Vårt första stopp var 3 minuter bort: McDonald's (för att äta lunch). Jag beställde en 2 Cheeseburgers meny med kaffe med mjölk i (inget socker i, mamma och pappa! Jag har blivit starkare och vuxnare nu). 
 
Bilfärden dit tog ca 2 timmar. 
 
 
Jag och Liam hyrde skidor på Rodger's Ski Shop. 50 dollar för två dagar. 
 
Efter det åkte vi till Dotties familjs lägenhet, där vi alla skulle bo. 
 
Det första vi gjorde, efter att vi burit in våra väskor, var att gå till badhuset som var 50 meter bort. Vi hängde i bubbelpoolen i ca en timme, innan vi gick tillbaka till lägenheten för att äta middag. Dotties mamma, som kom runt klockan 6, hade tagit med sig mat från Luigi's i Bedford (Italiensk restaurang). Vi åt, och efter det spelade vi spel. Jag hade tagit med Cards Against Humanity (såklart!) och vi spelade det ett tag, innan jag föreslog att vi skulle köra charader med korten. Det gjorde vi ett tag, och sedan gick vi över till att köra charader med händelser som kompisgänget varit med om. 
 
Vid midnatt kom Connor G och Peter. De hade spelat en basketmatch så de var tvugna att komma senare än oss andra. 
 
På tisdagen gick vi upp klockan 7, coh var vid berget tio i åtta. Vi köpte ski passes för dagen, 630:- kostade det. Peter stannade i stugan.
 
 
Vi tog gondolen upp, och åkte skidor till klockan halv 11, då vi stannade vid Camp III Lodge för att fika (fast amerikanare "fikar" ju inte). Efter det åkte vi fram till lunch då vi mötte Maddie B, som hade kommit upp med Emily (Emily stannade i stugan). Vi åt lunch (jag åt Mac n Cheese) och drack tranbärs- och äppeljuice. 
 
Från vänster: Ryan, Dottie, Becca, Connor G, jag, Liam och Connor Y.
 
 
 
Vi provade att åka i singelkön, och jag hamnade med två blinda och deras guide. Jag pratade med dem, och personligen så tycker jag att det är så modigt och starkt, och coolt gjort av dem, av dem att åka skidor även fast de inte kan se. De berättade också att det fanns en kille som har autism som var med i deras sällskap, som hade en grankvist fastsatt på hjälmen. Han kunde allt om träd och kunde namnen på alla trädsorter. Tänk vad man lär sig om mäniskor och sin omgivning när man är utbytesstudent.
 
Efter det åkte vi skidor till klockan 4.
 
Vi tog ännu ett dopp i hot tuben innan vi gick ut och åt på the Common Man, en restaurang/saloon i äkta timmerstugeanda.
 
Jag åt en hamburgare. De bjöd på vitchoklad (jag är galen i vit choklad) med notan. 
 
Maddie och Emily åkte hem, eftersom att de hade andra saker att göra på onsdagen. 
 
När vi kom hem tog vi det lugnt. Jag, Connor G och Pete kollade på The Hangover II. 
 
På onsdagen sov vi sent, för ingen var sugen på att åka skidor och för att det var en snöstorm som var förutspådd att komma senare den dagen, så vi skulle behöva sluta åka tidigt ändå. Lite surt eftersom att jag hade hyrt skidor för onsdagen, men det är ju onödigt att betala 630:- till, om jag inte känner för att åka, och om jag är den enda som åker. Jag, Ryan och Becca åkte för att lämna tillbaka mina skidor. Ryan hjälpte mig att berätta för dem som jobbade där om situationen. Jag fick inte några pengar tillbaka, men jag fick ett tillgodokort för en skiduthyrning under säsongen 14-15. Inte för att jag kommer att åka skidor där något mer förmodligen... Så Dottie köpte kortet av mig för 10 dollar.
 
Vi pulka ett tag. 
 
 Efter det åkte alla förutom jag, Dottie, Ryan och Dotties mamma Michelle hem, med Becca och Connor G som förare. Mina värdföräldrar ville att jag skulle åka hem med en erfaren förare, och inte med mina vänner, så jag åkte hem med Michelle. Ryan och Dottie skulle bo hos Ryans familj. Hela resan hem var det kla
 
 Detta var en poster som de hade i sin lägenhet. Stolt kan jag säga att jag nu vet vad som menas med allt.
 
När jag kom hem så överaskades jag av ett paket från Sverige. Det var mina födelsedagspresenter, som blivit försenade av snökaoset. Paketet var från mamma, pappa, Leo, Ben, mormor och morfar.
 
 
 
 
Jag fick en SWEDEN-mössa
 
 
 
 
RSS 2.0