I'm alive

Jag har haft fullt upp men jag vill bara säga att jag lever och har det bra!
 
Skolan börjar kännas som rutin och jag känner till alla genvägar/snabbaste vägen till klassrummen och kommer nästan aldrig till klassrummen efter att klockan ringt. 
 
Proven är annorlunda! I många ämnen är det multiple choice questions som gäller. Dock är Latinproven lite som proven i Sverige. Jag fick 105/105 på ett test och 122/120 på ett annat Latintest (122/120 för att jag svarade på en bonusfråga). American History är svårt eftersom att jag typ inte kan någon amerikansk historia sedan innan (bara från filmer och tv-serier och det är ju inte det mest informativa). Så jag har svårt för det. Resten av ämnena går bra! 
 
På morgonen det första alla gör är att kolla på BHS Live på SmartBoarden. BHS Live = nyhetsshow för att berätta allt som har hänt i skolan (matcher) och vad som kommer att hända (speciella saker i skolan och klubbar). Pledging allegiance to the flag är en annan sak som man gör. Alla vänder sig mot flaggan som finns i klassrummet och de säger:
"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
 
Varje dag har jag läxor att göra. Varje latinlektion får jag tex. en läxa. Nästan allt arbete görs på iPaden.
 
Mitt skåp är på övervåningen och jag har ett underskåp. Jag går nästan aldrig dit (jag hinner inte och behöver inte för att jag har allt i min väska).
 
Korridorerna ser ut som typiska high school korridorer (tänk High Shool Musicalmutan all dans, sång och Zac Efron). 
 
I Forensic Science har min lärare ett system som belönar saker som är bra genom att man får en raffle ticket (prisdragningsbijett typ). Saker som ibland belönas är att man ställer bra frågor, hjälper en klasskamrat eller kommer i tid till lektionerna. När jag och Indigo berättade om vittnessaken vi hade varit med om när vi trodde vi var vittnen till ett bankrån fick vi varsin biljett.
 
Jag har gått med i The Latin Club! Jag har bara varit på ett möte (det har varit ett möte än så länge) så jag vet inte riktigt vad vi kommer att göra. På det första mötet var jag med i valet om vem som skulle vara praetor (antecknare) eftersom att två av mina favvokaraktärer någonsin i min favvoserie någonsin (Percy Jackson- böckerna och Heroes of Olympus-böckerna är praetors (fast där är praetor=ledare) men jag kände att jag inte inte kunde ställa upp). Jag fick hålla ett tal som jag kom på en minut innan jag skulle upp och tala och blev iklädd toga. Jag blev inte vald men jag är glad att jag ställde upp. 
Under en av latinlektionerna berättade jag ett jättetorrt latinskämt som hade att göra med vad vi höll på med.  
"A Roman walks into a bar and asks for a martinus…. “You mean a martini?” the bartender asks. The Roman replies, “If I wanted a double, I would have asked for it!" " Så rolig, jag vet!
 
I skolan är det en i min dramaklass (hon hade på sig en TARDIS onesie en dag), två tjejer, en kille och min mattelärare in min Pre-Calc klass som gillar Doctor Who, en kille som hade på sig en Hannibaltröja och en av tjejerna i min Pre-Calc-klass som gillar Supernatural (min absoluta favoritshow).
 
Jag har bestämt mig för att jag vill lyckas med att ha en bild på en registreringsskylt från varje delstat. Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas med Hawaii och Alaska men jag får komma på något sätt.
 
Jag har börjat drömma på engleska och har börjat glömma bort en massa svenska ord...
 
I torsdags kände jag för att ta en promenad och se the neighbourhood. Jag bestämde mig för att ta med Quince och vi var ute i över 1 1/2 timme! Jag gick hela Reeves Road (där jag bor) och en annan gata. När jag kom fram till en öde väg och solen hade börjat gå ner bestämde jag mig för att att fortsätta var precis en sådan sak som en tjej i en skräckfilm/början av ett Supernatural avsnitt skulle göra = ingen bra idé så jag började gå hemåt igen.
 
I torsdags var det också Rosh Hashanah (judiska nyåret) och eftersom att min värdfamilj är judisk så firar de det. Jag och Becca var lediga från skolan och åkte till deras tempel med resten av familjen plus en av deras familjevänner. Det var jätteintressant eftersom att jag aldrig firat en judisk högtid förut. Kvällen innan hade vi ätit en traditionell judisk köttgryta och ätit äpplen och bröd med honung. Staden som templet var i heter Winchester vilket är lite kul eftersom att Supernatural handlar om Sam och Dean Winchester hehe.
 
 
 
 
 

Lite saker

Jag kom på att jag inte har lagt upp någon bild på min class tshirt så här kommer två bilder:
 
Framsidan
 
Baksidan (Long Live - Taylor Swift är typ vår klasslåt
 
Följande bilder vill jag nästan gråta över för att de är så jag.
 
 
 
Speciellt denna bild. När folk frågar om hur man utalar mitt efternamn (och förnamn, för den delen) så får jag tänka  efter lite innan jag svarar.
 
Jag känner att jag har kommit in i mitt amerikanska liv på riktigt och jag äntligen har fattat att jag är i USA. Jag fattade det under fredagens fotbollsmatch och jag tog det ganska bra (blev extremt glad och stolt över mig själv haha). I fredags hade jag också varit i USA i en månad (om man räknar hela dagar). 
Jag har också börjat tänka på engelska...
 
Jag började dagen med att kolla på amerikansk fotboll på tv:n men min värdpappa. Han förklarade reglerna mer detaljerat och vad de olika positionerna gjorde. ag känner mig väldigt amerikansk och den känslan ökade när jag sedan drack pink lemonade från en red cup. Lemonaden vet jag inte hur jag ska klara mig utan när jag åker hem om 10 månader... här dricker man lemonad som man dricker apelsin/äppeljuice i Sverige.
 
Idag har jag också varit på Melindas (min kontaktperson) family gathering. Hennes uncle hälsade på från Kalifornien så halva släkten var samlad. Melinda hade frågat om jag ville komma och jag tackade ja. Påvägen dit åkte jag och Melinda förbi Starbucks drive Thrun och jag beställde en Iced Mocha Coffe som var jättegod. Första gången jag hörde om Starbuch drive thrun tyckte jag att det var jättekonstigt men nu har jag ändrat min åsikt och tycker att det är fantastiskt. När vi kom hem till Melinda (hon bor en stad bort) så hälsade jag på alla (vi var 10 pers + 1 katt + 1 hund), pratade med alla där och åt. Vi åt hamburgare, potatissallad och krabbor (som var kryddade på nåt speciellt sätt). Gott var det iallafall. Alla var jättetrevliga och jag hade kul. Vi kollade Amerikansk fotboll (på lördagar är det universiteten/collgegen som spelar, på söndagar är det de professionella lagen) och pratade lite mer. New England Patriots (laget som man ska hejja på) vann stort. Är man Boston-bo ska man hejja på Patriots (amerikansk fotboll), Red Sox (baseboll) och Boston Celtics (basket). Annars blir man bränd på bål. 
 
Jag skypade med mina föräldrar och brorsan igår (då hade det gåttt 1,5 veckor desan senast). Nästa gång blir om två veckor.
 
 Sist men inte minst: Många reklamer här har Amerikansk fotboll som tema. Det är allt från kända fotbollsspelare som är med till människor som tacklar varandra, kastar fotbollar mm.
En annan sak är att shoppingsidan Zalando som finns i Sverige har sin motsvarighet här i USA som heter något annat men har exakt samma manus i sina reklamer. Samglas har samma melodi/sång som ett bilrutefixarmärke i USA.
 
 

Bedford Day

Idag var det Bedford Day. Jag gick i paraden med mitt lag och stod i Rotarys och BHS Cheerleaders marknadsstånd. 
 
Vi alla köpte godis att kasta till barnen när vi gick i paraden. 
 
Bedfordloggan
 
 
En confederate-soldat-skådespelare
 
Mitt lag i början av paraden
 
Tycker inte ni att det här huset ser ut precis som ett typical The Sims-hus?
 
 
 
 
Från vänster: Christine, Shelby, Savannah och Brittany
 
 
 
Godiskastande
 
 
 
Kyrkan
 
Borgmästaren mm. (tror jag, det är iallafall viktiga personer (eftersom att de står på ett podium))
 
 
 
Maskotten, Amerikanska flaggan och början på marknaden.
 
Loggan fick mig att ksratta för att den är så amerikansk.
 
 
 
 
 
Sakerna vi sålde och gjorde
 
 
Shelby
 
Shelby och Coach Amy
 
 
Jag och en ninja turtle (Leonardo?!?!)
 
 
Min hoodie som jag köpte
 
 
 
En tshirt som jag fick av värdmamma Christine
 
Jag jobbade i Rotarys stånd som sålde hamburgare och hot dogs. Det var kul faktiskt och de två timmarna som jag stod där gick snabbt! Jag träffade Christine där och några andra från min Rotaryklubb.
 
Jag var också vid cheerståndet och skötte kassan. Jag fick också tre tatueringar (en glitter och två såna som man fick med tidningar när man var mindre. 
 
Bedford Day var jättegulligt och spädde på min åsikt att småstäder verkligen är jättemysiga. Bedford är en perfekt blandning mellan småstad och förort. 
 
Efter att mitt skift vid marknaden var över så träffade jag v-pappa Jonathan, köpte sockervadd och åkte hem. Jag var hemma ett tag och skrev till Indigo och Savannah på facebook och frågade om de ville hitta på något. De sa ja och de kom hem till mig vid 7-tiden. Vi snackade ett tag och vi bestämde oss för att åka till Wendy's. Först  åkte vi dock hem till dem för de behövde hämta pengar. Vi åkte till Wendy's drive thru (vid Burlington Mall) och jag beställde en pretzel bacon cheeseburger som var supergod (brödet var pretzeligt). Vi parkerade bilen och åt vår mat. Typ hälften av alla Wendy's kunder äter sin mat i bilen haha. När vi satt och åt åkte två polisbilar förbi och parkerade utanför en bank precis brevid. Vi misstänker att det var ett bankrån/larmet hade gått, så som de forensicselever jag och Indigo är noterade vi tid och andra saker i omgivningen som polisen kunde ha användning av. Dock behövdes det inte för polibilarna åkte därifrån och det gjorde vi också strax efteråt. Vi åkte runt i Bedford i deras bil, lyssnade på musik och pratade. De visade mig också var deras gamla hus hade stått. Sedan var de tvugna att åka hem för de skulle upp tidigt på morgonen och började få slut på bensin så de skjutsade hem mig och åkte hem. Jag har btw deras nummer nu yay! 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0