I'm alive

Jag har haft fullt upp men jag vill bara säga att jag lever och har det bra!
 
Skolan börjar kännas som rutin och jag känner till alla genvägar/snabbaste vägen till klassrummen och kommer nästan aldrig till klassrummen efter att klockan ringt. 
 
Proven är annorlunda! I många ämnen är det multiple choice questions som gäller. Dock är Latinproven lite som proven i Sverige. Jag fick 105/105 på ett test och 122/120 på ett annat Latintest (122/120 för att jag svarade på en bonusfråga). American History är svårt eftersom att jag typ inte kan någon amerikansk historia sedan innan (bara från filmer och tv-serier och det är ju inte det mest informativa). Så jag har svårt för det. Resten av ämnena går bra! 
 
På morgonen det första alla gör är att kolla på BHS Live på SmartBoarden. BHS Live = nyhetsshow för att berätta allt som har hänt i skolan (matcher) och vad som kommer att hända (speciella saker i skolan och klubbar). Pledging allegiance to the flag är en annan sak som man gör. Alla vänder sig mot flaggan som finns i klassrummet och de säger:
"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
 
Varje dag har jag läxor att göra. Varje latinlektion får jag tex. en läxa. Nästan allt arbete görs på iPaden.
 
Mitt skåp är på övervåningen och jag har ett underskåp. Jag går nästan aldrig dit (jag hinner inte och behöver inte för att jag har allt i min väska).
 
Korridorerna ser ut som typiska high school korridorer (tänk High Shool Musicalmutan all dans, sång och Zac Efron). 
 
I Forensic Science har min lärare ett system som belönar saker som är bra genom att man får en raffle ticket (prisdragningsbijett typ). Saker som ibland belönas är att man ställer bra frågor, hjälper en klasskamrat eller kommer i tid till lektionerna. När jag och Indigo berättade om vittnessaken vi hade varit med om när vi trodde vi var vittnen till ett bankrån fick vi varsin biljett.
 
Jag har gått med i The Latin Club! Jag har bara varit på ett möte (det har varit ett möte än så länge) så jag vet inte riktigt vad vi kommer att göra. På det första mötet var jag med i valet om vem som skulle vara praetor (antecknare) eftersom att två av mina favvokaraktärer någonsin i min favvoserie någonsin (Percy Jackson- böckerna och Heroes of Olympus-böckerna är praetors (fast där är praetor=ledare) men jag kände att jag inte inte kunde ställa upp). Jag fick hålla ett tal som jag kom på en minut innan jag skulle upp och tala och blev iklädd toga. Jag blev inte vald men jag är glad att jag ställde upp. 
Under en av latinlektionerna berättade jag ett jättetorrt latinskämt som hade att göra med vad vi höll på med.  
"A Roman walks into a bar and asks for a martinus…. “You mean a martini?” the bartender asks. The Roman replies, “If I wanted a double, I would have asked for it!" " Så rolig, jag vet!
 
I skolan är det en i min dramaklass (hon hade på sig en TARDIS onesie en dag), två tjejer, en kille och min mattelärare in min Pre-Calc klass som gillar Doctor Who, en kille som hade på sig en Hannibaltröja och en av tjejerna i min Pre-Calc-klass som gillar Supernatural (min absoluta favoritshow).
 
Jag har bestämt mig för att jag vill lyckas med att ha en bild på en registreringsskylt från varje delstat. Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas med Hawaii och Alaska men jag får komma på något sätt.
 
Jag har börjat drömma på engleska och har börjat glömma bort en massa svenska ord...
 
I torsdags kände jag för att ta en promenad och se the neighbourhood. Jag bestämde mig för att ta med Quince och vi var ute i över 1 1/2 timme! Jag gick hela Reeves Road (där jag bor) och en annan gata. När jag kom fram till en öde väg och solen hade börjat gå ner bestämde jag mig för att att fortsätta var precis en sådan sak som en tjej i en skräckfilm/början av ett Supernatural avsnitt skulle göra = ingen bra idé så jag började gå hemåt igen.
 
I torsdags var det också Rosh Hashanah (judiska nyåret) och eftersom att min värdfamilj är judisk så firar de det. Jag och Becca var lediga från skolan och åkte till deras tempel med resten av familjen plus en av deras familjevänner. Det var jätteintressant eftersom att jag aldrig firat en judisk högtid förut. Kvällen innan hade vi ätit en traditionell judisk köttgryta och ätit äpplen och bröd med honung. Staden som templet var i heter Winchester vilket är lite kul eftersom att Supernatural handlar om Sam och Dean Winchester hehe.
 
 
 
 
 
Pappa Martin
2014-10-02 @ 19:30:17

Du kan väl amerikansk historia, så mycket som du sett på Simpsons!?
Kul Latin-skämt!

Svar: Ha ha tack... Dock krävs det lite mer än att kunna the basics om USa ;(
Evelina

Monica Krogell
2014-10-03 @ 06:56:55

Så kul att höra vad du gör !! Påminner mig om när jag var utbytesstudent och gick i BHS (Benicia High School i California)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0