Två veckor sedan

Måndag: Första skoldagen som boende hos Dunleas. Jag åkte till skolan i Colleens van: The Swagger Wagon kallas den. Det tar mindre än 5 minuter att åka till skolan. By the way så bor the Dunleas i norra delen av Bedford, nära centrum. Mina andra två värdfamiljer bodde i östra Bedford. 
 
Jag behövde gå på pianolektionen. Min guidance counselor hade sagt att jag kunde sitta i hennes rum istället för att gå, men hon var på ett möte och jag kunde inte direkt skippa lektionen, så jag fick genomlida lektonen.
 
Jag hade track efter skolan som vanligt.
 
Tisdag: I skolan så var det Melanoma Awareness Day, så under lunchen så gick jag till ett bord där de hade monterat en maskin som man kunde se om man hade solskador i ansiktet. Man stoppade in huvudet i en låda som sken UV-ljus på ens ansikte, och man fick kolla sig i spegeln. En kvinna kollade genom ett kikhål och berättade om man hade solskador. Hon sa att jag hade jättebra hy, med bara en liten fläck på sidan av näsan. 
Jag fick ett lypsyl med limesmak som det står Melanoma på hahah. 
 
Jag gick till min guidance counselor, och hon sa att jag nu inte går på piano längre. Pianoläraren sa att de kommer att sakna mig och att jag gärna får komma och hälsa på klassen. Kanske, kanske inte...
Istället för att ha piano så kommer jag att sitta i the guidance office och göra vad jag vill (läxor, blogga osv). 
 
Onsdag: Det var Senior Dress Up Day, vilket betyder att de flesta seniors klädde ut sig. Dock klädde vissa upp sig mer än ut sig. Till exempel så var några beauty pageant girls och hade på sig klänningar och klackskor. Andra kostymer var: Ninja Turtles (Colleen), Thomas the Train (Connor G), dykare (Cam Z), Marachi Band (Becca, Dottie, Maddy, Maddie, Megan, Sarah, Emily), Ghost Busters (John Ho) och hippies (Savannah och Indigo).
 
Jag hade på mig min Sverige-fotbollströja, svenska flaggan draperad över mina axlar och blå ansiktsfärg under ögonen (på kindern).
 
Från vänster: Indigo, jag och Savannah
 
 
 Jag blev äntligen klar med mitt Senior Values Project. Från början så skulle jag göra en hemsida, men den krashade tre gånger så jag gav upp och gjorde en prezi istället. Vi skulle välja några saker som vi värderar, och visa hur vi värderar dessa saker med citat, egen skriven text, videos, bilder mm. Vi var också tvugna att "support each value with excerps from this years class."
 
Länk till mitt projekt.
 
 Nu i efterhand så vet jag att jag fick 95/100 på den. Mr Niven sa att jag hade noll stavfel, till skillnad från alla andra i klassen. Så det var ju bra.
 
En annan länk är en artikel som jag har hittat. Nummer 13 brukar jag alltid sjunga på när Theresa på skoj kallar mig Eva/Ev/Epp.
 
Under forensics så hade vi en blood splatter lab. Vi skulle räkna ut the impact angle av an massa bloddroppar. Jag var i samma grupp som Indigo, Tiffany och Kayla. 
 
Efter skolan så hade jag Tournament. Efter det så hade jag track. Jag kastade javelin på riktigt för första gången. Det gick bra! 
 
Efter track så åkte jag och Colleen hem. Vi målade påskägg med Demetra och Will (grannar). I USA så doppar man äggen i färg istället för att måla med vattenfärger. 
 
 
Några av mina ägg.
 
Vi skänkte tre kartonger till the homeless shelter.
 
Min stolthet. Bedford blue.
 
Vi upptäckte att Colleen omedvetet gjort ett ägg som matchade hennes tröja.
 
 
 
Patti inhandlade en track uniform åt mig.
 
 
Torsdag: Jag och Kristen presenterade vårt Britpop projekt. Det gick bra! Vi fick ett B. 
 
Efter track så skyndade Colleen och jag hem eftersom att vi skulle åka till Rochester, NY klockan halv 6. Hela familjen skulle göra en roadtrip i Teslan. Colleen har blivit accepterat till University of Rochester och Rochester Institute of Technology. Så vi meningen med resan är att besöka båda universiteten så att Colleen (förhoppningsvis) kan bestämma sig för var hon vill plugga.
 
Av någon anledning så tänkte jag först att det väl inte tar så lång tid att åka den där sträckan.
 
Jag hade fel. 
 
Eftersom att Teslan är en elbil så behövde vi stanna och ladda den två gånger. Så det tog mer än 9 timmar att åka.
 
6 timmar HAHAHA nej.
 
Första stoppet var i Albany, huvudstaden i New York.
 
Vi stannade vid en Supercharger, som laddar upp bilen på ca en timme.
 
Making the streets of Albany unsafe.
 
Medans vi väntade så åt vi middag på Cheesecake Factory. Jag beställde en ceasar sallad. Den var jättegod. Vi alla delade på en Godiva (chokladsort) Cheesecake. Den var fantastisk. 
 
Jag tyckte att lamporna såg ut som Saurons öga från Sagan om Ringen...
 
Vi fortsatte vår resa. Jag tog en tupplur. Vi stannade ännu en gång och denna gången så stannade jag i bilen och halvsov. 
 
Vi kom fram till vårt hotell i Rochester klockan tre på natten. 
 
Fredag: BHS visste att vi inte skulle vara i skolan, så det var ordnat. Vi gick upp klockan 7. Vi åt en snabb hotellfrukost (french toast och omelett plus kaffe) och åkte till U of R. 
 
U of R har ca 5,000 studenter.
 
Återigen laddade vi bilen
 
 
Det första vi gjorde var att gå till the auditorium. Där serverade de frukost, så jag åt lite frukt (och drack lite mer kaffe). En acapella grupp uppträdde.
 
Efter det så gick vi på en guidad tur av skolan. Vi såg biblioteket, de underjordiska tunnlarna, sport centret, matsalen, sorority/fraternity husen mm. Det fanns ett rum där de hängde flaggor från de länder som de för tillfället har studenter från. Jag såg en svensk flagga.
 
 
Ett av många träd med virkningar på.
 
 
Vi åt lunch. För de som var där på college visit så var det gratis. Jag åt nudlar med grönsaker och tofu.
 
Vi fick sitta med på en Enviromental Studies class. 
 
 
Fem år sedan, vem skulle ha trott att jag skulle gå på en lektion i ett amerikanskt universitet?
 
 
Biblioteket.
 
 
En intressant sak är att de har något som heter Blue Security Phone Program. Det går ut på att var man än är på campuset så ska man kunna se en telefon, som man kan ringa till campus security personel från. 
 
 
Jag och Colleen deltog i ett mingelparty för alla accepted students. De bjöd på kakor.
 
Skolans maskot är Yellowjackets. Så självklart hade dem Yellowjacket-kakor.
 
 
 
Jag träffade många nya människor. Dock var jag ju the odd man out, eftersom att jag inte ska gå där/inte blivit antagen. Men jag berättade att jag var en utbytesstudent från Sverige, så de ställde frågor om det. Och sedan så snackade vi om annat också (ofcourse). 
 
 
Colleen skulle ta en selfie. En sån knäpp bild.
 
Jag träffade två tvillingar, Betsy och Caryn, som bor på Upper West Side på Manhattan. De gav lite perspektiv eftersom att de inte fattar grejen med att så många vill besöka NYC. De berättade att de aldrig varit i Empire State Building och aldrig går till turistattraktionerna. 
 
 
Jag och Colleen satt på gräsmattan ett tag, och mötte Patti och Jim igen.
 
Patti tog en bild på oss från balkongen. Man kan nästan ta oss för college studenter som pluggar i gräset. 
 
 
Vi åt en lättare måltid med alla andra antagna studenter. En av höjdpunkterna var räkor inlindade i bacon och doppade i BBQ-sås. Väldigt amerikanskt.
 
Efter det så tog vi shuttlebussen till RIT (Rochester Institute of Technology). 
 
Fun fact: U of R är stolta över att vara "nerds". RIT är stolta över att vara "geeks". 
Så det är geeks vs nerds.
 
Mark (värdbror) går på RIT så vi träffade honom där. Vi gick genom campus påväg mot hans dorm room, där jag och Colleen skulle sova.
 
 
 
 
Som ett April's Fools Joke så hade någon gjort denna skulptur till the Eye of Sauron. De monterar ner den på bilden.
 
Jag hittade en massa registreringsskyltar från stater, så jag utökade min bildkollektion av registreringsskyltar.
 
Vi gick också förbi detta hus, med bilar som hade American Government-registreringskyltar... Vad är det för något som pågår där inne egentligen?
 
När jag tog kort på registreringsskylten så förväntade jag mig halvt att ett SWAT-team skulle hoppa fram och arrestera mig.
 
Som tur var så hände inte det, så jag kom fram safe and sound.
 
 
"The Man Cave" (som Patti kallar den) är precis så som man kan tänka sig att tre collegekillars lägenhet ser ut. Lägg märke till dammet. Och ja, jag var tvungen att ta en bild.
 
Mark har somsagt två room mates (John och Rob). 
 
 Vi lämnade våra saker och hela familjen begav sig ut på äventyr. Jim gick och hämtade bilen, och åkte sedan och hämtade oss för att åka till en kinesisk restaurang. Där träffade vi Anna, en tjej som går på RIT som bodde hos the Dunleas under hösten. 
 
Maten stektes på stekbordet som satt ihop med vårt bord.
 
Innan stekaren började steka så gjorde han en liten dans/rutin med knivarna och stekspadarna.
 
Killen som lagade maten sa "onion volcano".
 
 
Det var jättegott. 
 
Efter maten så åkte jag, Colleen, Mark och Anna till Wegmans. Wegmans i Rochester var den första Wegmansaffären. En historisk plats helt enkelt haha!
 
Anna, Mark, Collen och jag
 
De hade en läskmaskin där. Vad som var speciellt med denna är att de hade en massa olika läsksorter, tex. Root Beer, Coca Cola, Fanta, Sprite, Ginger Ale osv. Sedan så hade de en massa olika varianter av dessa. I min mugg som Anna bjöd mig på så hade jag Fanta Grape, Vanilla Root Beer och Vanilla Coke.
 
 
Såklart var jag tvungen att ta en väldigt awkward bild där.
 
Bonus: de hade jättemånga olika sorters string cheese. Det här är inte ens alla som de hade.
 
Efter det så skjutsade Anna hem oss till the dorm. Vi kollade på The Decoy Bride. John och hans flickvän Olivia kom hem, så de tittade med oss. Sedan så kom Rob hem också, så vi alla åkte till en bowlinghall 20 minuter bort. Anledningen till varför vi åkte långt bort var för att den hallen var öppen till klockan ett på natten.
 
Vi spelade tills de stängde.
 
Fun fact (igen): Olivia lärde mig dansen till Cotton Eye Joe.
 
När vi kom hem så fortsatte vi kolla på The Decoy Bride. När den var klar så ville vi kolla på en annan film, så vi browsade Netflic i jakt på en bra rulle. Vi kunde inte bestämma oss för någon, så jag och Colleen satte på High School Musical som en skämt, men sedan så slutade det med att vi satt och kollade på den ändå. 
 
Lördag: Vi blev hämtade av Patti och Jim för att åka till RIT. 
 
RIT har ca 15,000 studenter.
 
Vi var betydligt kortare tid på RIT. Vi kollade på labbsalarna, var med på olika seminarier där de berättade om skolan osv. 
 
Deras maskott är Tigers. 
 
Vi åkte därifrån klockan 1:30. Jag sov ett bra tag i bilen.
 
 
Albany, Montreal, New York och Boston på skylten. Jag tyckte att det var en ganska så bra photo op.
 
Vi stannade vid de ställena som vi stannade vid på vägen upp! Vi åt på cheesecake factory, men väntetiden var 50 minuter. Så jag och Colleen gick och shoppade i den närliggande gallerian medans vi väntade. Jag köpte ett par mockasiner för 20 dollar.
 
De är superbekväma.
 
 
 
Jag skriver detta för att jag är ganska så säker på att inga av mina läsare har dessa tröjor. Så jag kan med säkerhet skriva detta: vem tyckte att det var en bra idé att tillverka dessa tröjor? 
 
Väl tillbaka vid Cheesecake Factory så beställde jag en Macaroni And Cheese Hamburger. Amerikanskt värre.
 
Den hade en friterad mac n cheese plätt ovanpå köttet och cheddarsås. Delikat
 
Vi alla delade på en Strawberry Cheesecake.
 
 
Hudson River
Med instrumentskärmen så kändes det som om jag åkte i James Bonds bil.
 
Vi kom hem vid 10-tiden.
 
Söndag: Det var Easter, så vi gick till kyrkan klockan 10 på morgonen. 
 
De hade tre gudstjänster den dagen, eftersom att easter är en av de största katolska högtiderna. 
 
När jag kom hem så letade jag efter min easter basket, som var gömd. Jag hittade den efter ett bra tag.
 
Jag fick ett par jättemysiga yoga pants, en gul långärmad running shirt, plackers och godis.
 
 
Andra saker:
 
Jag målade naglarna i en vinröd färg. 
 
Värmereglaget gick sönder så det var jättekallt.
 
I min favorit TV-show Supernaturals senaste avsnitt så var dem i Worcester, Massachusetts, vilket är precis där jag bor.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0